Sylabusy – Biotechnologia II 2022
Sylabusy obowiązujące od 2022
Semestr 1
- 2S-1L-01 Angielski I
- 2S-1L-02 Statystyczna Analiza Danych Eksperymentalnych
- 2S-1L-03 Ekonomika produkcji
- 2S-1L-04 Komputerowe analizy filogenetyczne i strukturalne
- 2S-1L-05 Genomika strukturalna i funkcjonalna
- 2S-1L-06 Biosensory
- 2S-1L-07 Genetyczne doskonalenie roślin
- 2S-1L-08 Wybrane zagadnienia z biologii molekularnej roślin
- 2S-1L-09 Genetyczne doskonalenie zwierząt
- 2S-1L-10 Embriologia zwierząt
- 2S-1L-11 Metody Diagnostyki Mikrobiologicznej
- 2S-1L-14 Kultury starterowe w przemyśle spożywczym
- 2S-1L-13_1 Związki biologicznie czynne w roślinach leczniczych i specjalnych
- 2S-1L-13_2 Metodologia publikacji naukowej w naukach biologicznych
- 2S-1L-13_3 Cytoembriologia i cytometria
- 2S-1L-13_4 Genetyka rozwoju roślin
- 2S-1L-13_5 Diagnozowanie chorób roślin fitopatologii
- 2S-1L-13_6 Czynnik zakaźny w modulacji odpowiedzi
- 2S-1L-13_7 Hodowla zwierząt laboratoryjnych - modele zwierzęce w eksperymencie
- 2S-1L-13_8 Regulacja wzrostu różnicowania i śmierci komórek
- 2S-1L-13_9 Genom mitochondrialny i choroby mitochondrialne
- 2S-1L-13_10 Żywność funkcjonalna
- 2S-1L-13_11 Analiza instrumentalna produktów i procesów biotechnologicznych
- 2S-1L-13_12 Przechowalnictwo żywności
Semestr 2
- 2S-2Z-14 Angielski II
- 2S-2Z-15 Wybrane aspekty prawa rolnego UE
- 2S-2Z-16 Systemy zarządzania jakością II
- 2S-2Z-17 Alternatywne metody oceny bezpieczeństwa ksenobiotyków (leków i trucizn)
- 2S-2Z-18 Kontrola i sterowanie procesami biotechnologicznymi
- 2S-2Z-19 Komercyjne zastosowanie biotechnologii
- 2S-2Z-20 Diagnostyka molekularna roślin
- 2S-2Z-21 Genetyczne doskonalenie roślin II
- 2S-2Z-22 Seminarium dyplomowe I - biotechnologia w produkcji spożywczej
- 2S-2Z-23 Biotechnologia gamet i zarodków
- 2S-2Z-24 Molekularne mechanizmy interakcji pasożyt-żywiciel i lekooporności pasożytów
- 2S-2Z-25 Seminarium dyplomowe I - biotechnologia w produkcji i ochronie zdrowia zwierząt
- 2S-2Z-26 Pozyskiwanie i ulepszanie szczepów przemysłowych wykorzystywanych przemyśle spożywczym
- 2S-2Z-27 Bioinżynieria
- 2S-2Z-28 Seminarium dyplomowe I - biotechnologia spożywcza
- 2S-2Z-29_1 Suszarnictwo produktów biosyntezy i biologicznie aktywnych 2020
- 2S-2Z-29_2 Komórki macierzyste zwierząt
- 2S-2Z-29_3 Możliwości badawcze cytometrii przepływowej
- 2S-2Z-29_4 Fizjomika II
- 2S-2Z-29_5 Wiedza biologiczna a media
- 2S-2Z-29_6 Biologia Systemów
- 2S-2Z-29_7 Komórki macierzyste w nowoczesnej biotechnologii roślin
- 2S-2Z-29_8 Fitoremediacja
- 2S-2Z-29_8 Projektowanie molekularne
- 2S-2Z-29_10 Podstawy farmakologii i farmacji
- 2S-2Z-29_11 Zastosowanie biotechnologii w profilaktyce chorób zwierząt
- 2S-2Z-29_12 Zaburzenia czynności układu immunologicznego
- 2S-2Z-29_13 Chemia związków naturalnych
- 2S-2Z-29_14 Dodatki do żywności
Semestr 3
- 2S-3L-30 Bioetyka
- 2S-3L-31 Społeczne i prawne aspekty biotechnologii II
- 2S-3L-32 Pracownia dyplomowa
- 2S-3L-33 Seminarium dyplomowe II - biotechnologia w produkcji roślinnej
- 2S-3L-34 Seminarium dyplomowe II - biotechnologia w produkcji i ochronie zdrowia zwierząt
- 2S-3L-35 Seminarium dyplomowe II - biotechnologia spożywcza
- 2S-3L-36_1 Wybrane zagadnienia z toksykologii
- 2S-3L-36_2 Oksydacyjny stres komórkowy
- 2S-3L-36_3 Ewolucjonizm molekularny
- 2S-3L-36_4 Transdukcja sygnałów w roślinach
- 2S-3L-36_5 Rozwój populacji szkodników roślin
- 2S-3L-36_6 Terapeutyczne zastosowanie wtórnych metabolitów roślinnych
- 2S-3L-36_7 Zastosowanie biotechnologii w diagnostyce chorób zwierząt
- 2S-3L-36_8 Endokrynologia
- 2S-3L-36_9 Wykorzystanie bakterii mlekowych w przemyśle spożywczym
- 2S-3L-36_10 Probiotyki i prebiotyki