Przejdź do treści
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • E-SGGW
  • PROJEKTY
  • Cele zrównoważonego rozwoju
  • HR Excellence in Research
  • The Euroleague for Life Sciences (ELLS)
  • Sojusz UNIgreen
  • Poland. Expo2025.Osaka.Kansai
  • pl
    • en
Wydział Biologii i Biotechnologii
Wydział Biologii i Biotechnologii
  • O wydziale
  • Dla studentów
  • Dla kandydatów
  • Dla szkół
  • Kontakt
  • Jakość kształcenia
  • pl
    • en
  • pl
    • en
  • O wydziale
  • Dla studentów
  • Dla kandydatów
  • Dla szkół
  • Kontakt
  • Jakość kształcenia

Biologia II 2022/2023

Sylabusy 2022/2023

  • Metody statystyczne w biologii
  • Organizmy transgeniczne
  • Biologia komórek nowotworowych i macierzystych
  • Kultury in vitro
  • Regulacja metabolizmu
  • Molekularne podstawy starzenia
  • Genetyka i biologia molekularna organizmów prokariotycznych
  • Fizjologia prokariota
  • Podstawy mykologii środowiskowej
  • Mikrobiologia przemysłowa
  • Wybrane techniki analiz proteomicznych
  • Wirusologia molekularna
  • Beztlenowe życie bakterii
  • Biocenozy ekosystemów słodkowodnych
  • Biochemia ekologiczna
  • Bioinformatyka
  • Genetyka eksperymentalna i stosowana
  • Komórkowy stres oksydacyjny
  • Mikrobiologia chorób tropikalnych
  • Mikrobiologia środowiskowa
  • Mikrobiologia żywności
  • Ochrona roślin i zwierząt
  • Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów
  • Restytucja i czynna ochrona zwierząt
  • Rośliny w popkulturze
Szkoła Główna
Gospodarstwa Wiejskiego
w Warszawie
ul. Nowoursynowska 166
02-787 Warszawa

(+48) 22 59-31-000

 

dwbb@sggw.edu.pl

  • Kontakt
  • Polityka prywatności serwisów SGGW
  • Polityka cookies
  • Deklaracja dostępności
  • RODO
  • Poczta pracownicza
  • E-HMS
  • Intranet
  • POCZTA
  • E-SGGW
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE


Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka), w tym pliki funkcjonalne, analityczne i reklamowe. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych użytkowników serwisu i wykorzystywanych technologii śledzących dostępne są w „Polityce cookies”. Aby zmienić ustawienia skorzystaj z ustawień swojej przeglądarki, aby wyłączyć pliki cookies kliknij \"Nie wyrażam zgody\".Wyrażam zgodęNie wyrażam zgodyPolityka cookies