Sylabusy – Biotechnologia II 2019
Sylabusy obowiązujące od 2019
Semestr 1
- 2S-1L-01 Angielski I
- 2S-1L-02 Statystyczna Analiza Danych Eksperymentalnych
- 2S-1L-03 Ekonomika produkcji
- 2S-1L-04 Molekularne aspekty biologii komórki
- 2S-1L-05 Komputerowe analizy filogenetyczne i strukturalne
- 2S-1L-06 Genomika strukturalna i funkcionalna
- 2S-1L-07 Biosensory
- 2S-1L-08 Genetyczne doskonalenie roślin
- 2S-1L-09 Embriologia roślin okrytonasiennych
- 2S-1L-10 Wybrane zagadnienia z biologi molekularnej roślin
- 2S-1L-11 Genetyczne doskonalenie zwierząt
- 2S-1L-12 Embriologia zwierząt
- 2S-1L-13 Metody Diagnostyki Mikrobiologicznej
- 2S-1L-14 Kultury starterowe
- 2S-1L-15_1 Związki biologicznie czynne w roślinach leczniczych i specjalnych
- 2S-1L-15_2 Metodologia publikacji naukowej w naukach biologicznych
- 2S-1L-15_3 Cytoembriologia i cytometria
- 2S-1L-15_4 Genetyka rozwoju roślin
- 2S-1L-15_5 Diagnozowanie chorób roślin fitopatologii
- 2S-1L-15_6 Czynnik zakaźny w modulacji odpowiedzi
- 2S-1L-15_7 Hodowla zwierząt laboratoryjnych modele żwierzęce w eksperymencie
- 2S-1L-15_8 Regulacja wzrostu roznicowania i smierci komorek
- 2S-1L-15_9 Genom mitochondrialny i choroby mitochondrialne
- 2S-1L-15_10 Żywność funkcjonalna
- 2S-1L-15_11 Analiza instrumentalna produktów i procesów biotechnologicznych
- 2S-1L-15_12 Przechowalnictwo żywności
Semestr 2
- 2S-2Z-16 Angielski II
- 2S-2Z-17 Wybrane aspekty prawa rolnego UE
- 2S-2Z-18 Systemy zarządzania jakością II
- 2S-2Z-19 Alternatywne metody oceny bezpieczeństwa ksenobiotyków (leków i trucizn)
- 2S-2Z-20 Kontrola i sterowanie procesami biotechnologicznymi 2019
- 2S-2Z-21 Komercyjne zastosowanie biotechnologii
- 2S-2Z-22 Diagnostyka molekularna roślin
- 2S-2Z-23 Metody biotechnologiczne w hodowli roślin
- 2S-2Z-24 Seminarium dyplomowe I
- 2S-2Z-25 Biotechnologia gamet i zarodków
- 2S-2Z-26 Molekularne mechanizmy interakcji pasożyt-żywiciel i lekooporności pasożytów
- 2S-2Z-27 Seminarium dyplomowe I
- 2S-2Z-28 Pozyskiwanie i ulepszanie szczepów przemysłowych wykorzystywanych przemyśle spożywczym
- 2S-2Z-29 Bioinżynieria 2020
- 2S-2Z-30 Seminarium dyplomowe I
- 2S-2Z-31_1 Suszarnictwo produktów biosyntezy i biologicznie aktywnych 2020
- 2S-2Z-31_2 Komórki macierzyste zwierząt 2019
- 2S-2Z-31_3 Możliwości badawcze cytometrii przepływowej
- 2S-2Z-31_4 Fizjomika II
- 2S-2Z-31_5 Wiedza biologiczna a media
- 2S-2Z-31_6 Biologia Systemów
- 2S-2Z-31_7 Fitoremediacja
- 2S-2Z-31_8 Projektowanie molekularne
- 2S-2Z-31_9 Komórki macierzyste w nowoczesnej biotechnologii roślin
- 2S-2Z-31_10 Podstawy farmakologii i farmacji
- 2S-2Z-31_11 Zastosowanie biotechnologii w profilaktyce chorób zwierząt
- 2S-2Z-31_12 Zaburzenia czynności układu immunologicznego
- 2S-2Z-31_13 Chemia związków naturalnych
- 2S-2Z-31_14 Dodatki do żywności
Semestr 3
- 2S-3L-32 Bioetyka
- 2S-3L-33 Społeczne i prawne aspekty biotechnologii II
- 2S-3L-34 Pracownia dyplomowa
- 2S-3L-35 Seminarium dyplomowe II
- 2S-3L-36 Seminarium dyplomowe II
- 2S-3L-37 Seminarium dyplomowe II
- 2S-3L-38_1 Wybrane zagadnienia z toksykologii
- 2S-3L-38_2 Ewolucjonizm molekularny
- 2S-3L-38_3 Transdukcja sygnałów w roślinach
- 2S-3L-38_4 Rozwój populacji szkodników roślin
- 2S-3L-38_5 Zastosowanie biotechnologii w diagnostyce chorób zwierząt
- 2S-3L-38_6 Endokrynologia
- 2S-3L-38_7 Wykorzystanie bakterii mlekowych w przemyśle spożywczym
- 2S-3L-38_8 Probiotyki i prebiotyki