Sylabusy – Biotechnologia I 2019
Sylabusy obowiązujące od 2019
Semestr 1
Semestr 2
- 1S-2L-08 WF
- 1S-2L-09 Angielski II
- 1S-2L-10 Matematyka II
- 1S-2L-11 Biotechnologia w produkcji roslinnej i zwierzecej
- 1S-2L-12 Biotechnologia w przemyśle spożywczym i ochronie środowiska
- 1S-2L-13 Chemia organiczna
- 1S-2L-14 Botanika
- 1S-2L-15 Anatomia zwierząt
- 1S-2L-16 Histologia zwierząt
- 1S-2L-17 Psychologia
- 1S-2L-18_1 Etyka
- 1S-2L-18_2 Umiejętności interpersonalne
- 1S-2L-18_3 Chemia fizyczna II
- 1S-2L-18_4 Mikroskopowe metody wizualizacji procesów i związków chemicznych
- 1S-2L-18_5 Chemia organiczna II
Semestr 3
Semestr 4
- 1S-4L-25 Inżynieria procesów biotechnologicznych
- 1S-4L-26 Genetyka ogólna
- 1S-4L-27 Fizjologia zwierząt
- 1S-4L-28 Fizjologia drobnoustrojów
- 1S-4L-29 Enzymologia i techniki biochemiczne
- 1S-4L-30 a Wirusologia ogólna
- 1S-4L-30 b Wirusologia ogólna
- 1S-4L-31_1 Mikrobiologia weterynaryjna
- 1S-4L-31_2 Podstawy chowu zwierząt gospodarskich
- 1S-4L-31_3 Mikrobiologia żywności
- 1S-4L-31_4 Biotechnologiczne wykorzystanie drobnoustrojów
- 1S-4L-31_5 Mikroorganizmy w rolnictwie
- 1S-4L-31_6 Fizjologia Roślin II
Semestr 5
- 1S-5Z-32 Inżynieria genetyczna I
- 1S-5Z-33 Podstawy bioinformatyki
- 1S-5Z-34 Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
- 1S-5Z-35 Systemy zarządzania jakością I
- 1S-5Z-36 Fizjomika I
- 1S-5Z-37 Podstawy projektowania i rozwoju linii technologicznych
- 1S-5Z-38 Społeczne i prawne aspekty biotechnologii i własność intelektualna
- 1S-5Z-39 Immunologia
- 1S-5Z-40_1 Wirusologia weterynaryjna
- 1S-5Z-40_2 Związki bioaktywnie czynne w żywieniu człowieka i zwierząt
- 1S-5Z-40_3 Biotechnologiczne wykorzystanie bakterii
- 1S-5Z-40_4 Biotechnologiczne wykorzystanie pleśni
- 1S-5Z-40_5 Podstawy higieny produkcji żywności
- 1S-5Z-40_6 Wirusologia roślin
- 1S-5Z-40_7 Metody Biostatatystyczne w zarządzaniu zasobami genowymi
- 1S-5Z-40_8 Biologia oddziaływań roślina-mikroorganizm
- 1S-5Z-40_9 Szkodniki i ich wrogowie naturalni w zrównoważonej ochronie roślin
Semestr 6
- 1S-6L-41 Kultury komórkowe i tkankowe
- 1S-6L-42 Statystyka
- 1S-6L-43 Inżynieria genetyczna II
- 1S-6L-44 Przemysłowe procesy biotechnologiczne
- 1S-6L-45_1 Język programowania R
- 1S-6L-45_2 Nanotechnologia i neurobiologia
- 1S-6L-45_3 Metody produkcji i praktyczne wykorzystanie przeciwciał monoklonalnych
- 1S-6L-45_4 Podstawy immunopatologii
- 1S-6L-45_5 Ogólna technologia żywności
- 1S-6L-45_6 Biotechnologiczne wykorzystanie drożdży
- 1S-6L-45_7 Technologia żywności probiotycznej
- 1S-6L-45_8 Biopolimery w produkcji opakowań
- 1S-6L-45_9 Herbologia
- 1S-6L-45_10 Mechznizmy odporności
- 1S-6L-45_11 Bioreaktory w roślinnych kulturach tkankowych
Semestr 7
- 1S-7Z-46 Bezpieczeństwo chemiczne w środowisku i szacowanie ryzyka chemicznego
- 1S-7Z-47 Seminarium dyplomowe - biotechnologia w produkcji roślinnej
- 1S-7Z-47 Seminarium dyplomowe - biotechnologia w produkcji zwierzęcej
- 1S-7Z-47 Seminarium dyplomowe - biotechnologia w przemyśle spożywczym
- 1S-7Z-48 Pracownia dyplomowa
- 1S-7Z-49 Praktyka zawodowa
- 1S-7Z-50_2 Biotechnologia rozrodu zwierząt
- 1S-7Z-50_3 Drobnoustroje chorobotwórcze przenoszone przez żywność
- 1S-7Z-50_4 Roślinne związki aktywne w życiu człowieka